Bel voor een afspraak
06-53 12 64 11

De graszoden leggen

Rol de graszoden zo snel mogelijk na levering uit.

Leg de opgerolde graszoden bij voorkeur in de schaduw en niet afdekken met plastic (verstikking).

De graszoden nauwkeurig tegen elkaar aan leggen bij het uitrollen.

De randen van het gazon aanvullen met wat aarde om uitdroging tegen te gaan.(Alleen nodig bij exstreme hitte en lang durige droogte)

Na het leggen van de zoden kan men ze licht aankloppen of aanrollen voor een mooier resultaat.

Na het leggen direct en veelvuldig water geven.

Men dient te sproeien tot het water door de zode heen de o¬ndergrond bereikt (dit kan men zien door het hoekje van de zode even op te tillen). Let op dat men de doorweekte graszoden niet betreedt, men trapt dan gaten in de ondergrond en de zoden.

Het sproeien afhankelijk van het weer blijven herhalen tot het moment dat de graszoden zijn vast gegroeid.

Bij erg zonnig weer ook overdag sproeien en niet wachten tot 's avonds. (Dat het gras verbrand in de zon is een fabeltje)

De eerste weken van het gazon

Bij normale omstandigheden zijn de graszoden na zo'n 2 à 3 weken vastgegroeid. Het gevaar van uitdroging is nu minder groot. Het blijft wel even oppassen met betreden omdat de haarwortels nog heel teer zijn. Na een aantal dagen als het gras begint te groeien kan men dit gewoon maaien.(Letop wacht zeker niet te lang met maaien, vooral in het groei seisoen kan dat echt al naar een paar dagen.) Ga hierbij wel wat voorzichtig te werk en maai in de lengterichting van de graszoden. Na zo'n 4 tot 6 weken kan men de volgende mestbeurt geven.

 

← Terug